BeNeBlog: Een bepalende week voor Club Brugge

Nu of nooit voor Club Brugge?

Deze uitspraak horen we vak van supporters en de media. Club Brugge wacht al 10 jaar op hun 14de landstitel. Vorig seizoen was het weer niet als ze op alle drie fronten speelden onder trainer Michel Preud’homme. Uiteindelijk was het te veel. Een bekerwinst was al iets en de kwartfinale van de Europa League is ook geen matige prestatie voor een Pro League club maar dat kwam ten koste van het kampionschap. Is de titel dé prioriteit op de JanBreydel? Ja en nee. Niet momenteel want eerst moet de kwalificatie voor de groepsfase geregeld worden, of het de Champions League is, of de Europa League. Gezien het manier waarop Blauw-Zwart de competitie eindigde, voert Preud’homme een rotatiesysteem uit en terecht. Zelfs met een aantal blessures heeft hij een brede kern – met iedereen fit bieden het middenveld en de aanval veel mogelijkheden. De voorbereiding is wat korter dan normaal geweest maar na drie pittige wedstrijden aan het begin van het seizoen kwam een verbetering in de 3-0 zege tegen KV Mechelen. Morgen treft Club Panathinaikos, die de heenwedstrijd verrassend met 10 mannen 2-1 won. Minder geavanceerd in hun voorbereiding, de Grieken zijn te verslaan en ik ga ervan uit dat Club vrijdag bij de loting van de laatste voorronde van de Champions League hoort.  Er is nog geen Sinan Bolat die nog niet volledig fit is en het is te zien of hij zijn beste niveau van Standard kan terugvinden maar Izquierdo is erbij en hij heeft al veel van zijn enorme (wat België betreft) transferbedrag terugbetaald. Het is nu of nooit in Europa maar indien er weer geen landstitel komt, moet Preud’homme blijven. Hij is de beste belgische trainer en met straatlengten de beste Club Brugge trainer sinds Trond Sollied.

Hoe moeten we Okaka evalueren?

Anderlecht heeft een vervanger voor de naar Newcastle vertrokken spits Aleksandar Mitrovic beet. Alleen is de italiaanse Stefano Okaka geen directe opvolger van de controversiële Servisch. Okaka is wel geen topschutterkandidaat zoals een Santini of Depoitre zelfs gezien het niveau van de Pro League ten opzichte Serie A. Zijn bijdrage is eerder ten voordele van zijn ploegmaten – hij is kopbalsterk en brengt een grote afwezigheid die veel op de verdediging weegt. Daardoor komt er meer ruimte voor de meer technische, snelle aanvallers zoals Ezekiel en Suárez. Als Okaka wel met de andere twee (en ook zijn middenvelders) kan combineren dan mogen we hem een succes benoemen. Zijn aggressiviteit waarvan we al een beetje tegen OHL hebben gezien kan hem een publiekslievling onder de Paarswit supporters maken.

Jordan Lukaku is goed maar…

Wesley Sonck gaf uit bij Extra Time dat KV Oostende jonkie Jordan Lukaku de beste linksachter in de belgische competitie is. Hij komt zelfs niet in de eerste drie – Obradovic, van Damme en als hij er speelt, Asare. De jongere Lukaku heeft net zijn eerste goal in het betaalde voetbal gemaakt en zijn opkomende speelstijl is een aderlating. Hij past goed aan KVO en geniet van zijn voetbal aan de kust weg van de druk van een topclub. Laat him zo ontwikkelen zonder overdrijven.

Als je meer van mij wil lezen, ga eens naar http://www.benefoot.net.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s